Christiaan Huygens College wint OnTroerendGoed Award

Gemeentehuis Beesel beste Duurzaamheidsproject 2011
Christiaan Huygens College (Eindhoven) wint OnTroerendGoed Award 2011

Mede dankzij de inspanning en het enthousiasme van Volantis is het gemeentehuis van Beesel in Reuver uitgeroepen tot beste duurzaamheidsproject van Nederland in 2011.

Wat begon als het oplossen van klachten over binnenklimaat en comfort is door Advies- en Ingenieursbureau Volantis en aansluitend Architectenbureau Verheijen Smeets uitgebreid tot een grondige renovatie van dit gemeentehuis. De mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid energiebesparing zijn aan het college van B&W en de Raad gepresenteerd. Daarbij gaven comfort, maatschappelijke verantwoordelijkheid en financiële voordelen de doorslag. Door toepassing van diverse technieken zoals warmte- en koudeopslag, warmtepomptechniek, hoogwaardige energieterugwinning, behoefte afhankelijke energiezuinige verlichting en het slim isoleren van het gebouw, is het energielabel van G (erg slecht) naar A (erg goed) gegaan.

Dit huzarenstukje is met een beperkt renovatiebudget gerealiseerd en toont de mogelijkheden van ‘upgrading’ van oude gebouwen aan. En niet te vergeten: de klimaatklachten die de basis van dit traject zijn geweest, zijn ook opgelost. De warmtepomp voor dit project is een door Condair BV geleverde Swissheat Titan WW71/2 water-water warmtepomp.

De speciale eigenschappen van de Swissheat warmtepomp zijn adviesbureau Volantis niet onopgemerkt gebeleven. Behalve voor Gemeentehuis Beesel (Duurzaamheidsprijs 2011) heeft adviesbureau Volantis ook voor de toonaangevende nieuwbouw van het Christiaan Huygens College te Eindhoven (OnTroerendGoed Award 2011 voor de eerste CO2 neutrale school van Nederland) gekozen voor de Swissheat warmtepomp.

Terug naar het nieuwsoverzicht 

Ander nieuws