De hoogste COP waardes bij reële temperaturen

Topklasse warmtepompen uit Zwitserland


De Swissheat warmtepompen worden ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland door het technologisch zeer vooruitstrevende bedrijf Bion Bauhaus. De warmtepompen onderscheiden zich door hun sublieme eigenschappen, doordat zij vanaf de basis zijn ontworpen als warmtepomp en niet vanuit een bestaande koelmachine zijn doorontwikkeld.

Zeer hoog rendement (COP)

De Swissheat warmtepompen zijn speciaal ontwikkeld om bij relatief hoge temperaturen (tot 66°C) toch hoge COP waardes te halen. Om dit te realiseren past Swissheat het koudemiddel R417A toe. Om de lange levensduur van de warmtepomp bij gebruik van dit specifieke koudemiddel te garanderen heeft Swissheat een aantal noviteiten toegepast.

COP waardes vergelijken

Als u COP waardes gaat vergelijken, houdt u dan goed in de gaten bij welke bron- en installatietemperaturen deze COP waardes zijn opgegeven. COP waardes waarbij geen temperaturen worden genoemd hebben geen enkele waarde.

COP waardes zijn relatief kleine getallen en deze laten zich niet vergelijken in absolute getallen. Beter is deze in procenten te vergelijken. Voorbeeld; een COP van 4,2 is ruim 30% beter dan een COP van 3,2. Dit betekent dat het opgenomen vermogen van deze warmtepomp aanzienlijk lager zal zijn, wat zich direct vertaald in fors lagere energiekosten.

Gereduceerde terugverdientijd


Hoge COP waardes bij reële installatietemperaturen zorgen voor aanzienlijk kortere terugverdientijden. Als u een warmtepomp wilt toepassen dan doet u dit om te besparen op uw variabele kosten om zo de extra investering terug te verdienen. Overtuigt u zelf van de juiste uitgangspunten en de warmtepomp specificaties alleen dan zal een warmtepomp u over de looptijd geld opleveren.

Hoge aanvoertemperaturen

Voor het verwarmen van tapwater kan het nodig zijn temperaturen boven 65°C te realiseren. De Swissheat warmtepompen zijn vrijwel de enige in de markt die in staat zijn om zonder elektrische bijverwarming temperaturen boven de 65°C (maximaal 70°C) te maken. Hierdoor is gebruik van een extra ketel overbodig geworden.

Regelbaarheid is essentieel

Een warmtepomp wordt aan/uit of in trappen geschakeld. Veel grote warmtepompen hebben maar één compressor met als gevolg dat bij een geringe warmtevraag de warmtepomp veelvuldig in en uit wordt geschakeld. Hierdoor wordt het rendement en de levensduur van de warmtepomp sterk nadelig beïnvloed. De warmtepompen van Swissheat hebben tot vier volledig zelfstandig werkende compressors. Hierdoor wordt het aantal start/stops gereduceerd en de bedrijfszekerheid en het rendement naar een hoger niveau getild.

Lees hier meer over warmtepompen

Terug naar het nieuwsoverzicht 

Ander nieuws