De voordelen van onze warmtepompen

Zeer hoge COP-waardes (>COP 6,9):

 
Een hoge COP waarde zorgt voor een lager opgenomen vermogen en dus kortere terugverdientijden. De lagere aanloopstromen maken het mogelijk de dimensionering van voedingskasten, trafo’s en bekabeling te reduceren, waarmee extra besparingen zijn te realiseren.

Hoge aanvoertemperaturen (>75° C):

 
De hoge aanvoertemperaturen maken het mogelijk het werkgebied van de warmtepomp te vergroten. Zo kan de warmtepomp ook gebruikt worden voor tapwaterinstallaties en industriële processen. Voor deze hoge temperaturen wordt geen gebruik gemaakt van elektrische bijverwarming, waardoor de goede COP-waardes gegarandeerd blijven. 

Verwarmen en koelen gelijktijdig:


Met onze warmtepompen is het zelfs mogelijk gelijktijdig te verwarmen en te koelen. Hiermee kunnen de onderscheidende energiebehoeftes door één warmtepomp gelijktijdig worden afgedekt, waardoor de warmtepomp nog efficiënter kan worden gebruikt. Met een ingenieuze regeling wordt tijdens dit gelijktijdig verwarmen en koelen bedrijf de uitwisseling van de energiestromen nog eens verder geoptimaliseerd door toepassing van de speciale koelmodule.

Verticaal gebouwd voor zo'n klein mogelijk vloeroppervlak:

 
Doordat de warmtepomp verticaal opgebouwd kan worden, is deze eenvoudig in kleine ruimtes te plaatsen en kan hij in bestaande situaties veelal via de lift en beschikbare deuren getransporteerd worden.

Groot regelbereik en lage aanloopstromen:

 
Afhankelijk van uw behoefte kiezen wij voor een lage investering met een beperkt aantal compressoren of een warmtepomp met meer compressoren met ongelijke vermogens voor betere regelbaarheid en lagere aanloopstromen.  De betere regelbaarheid zorgt voor minder starts/stops (lagere mechanische belasting en daarmee een langere levensduur) en een veel bredere inzetbaarheid van de warmtepomp voor nog meer energiebesparing. Meer compressoren betekent ook lagere aanloopstromen, waardoor voedingen, kabels en trafo's beperkt van omvang kunnen blijven en er besparing op de aanschaf van de gehele installatie gerealiseerd wordt.

Zeer hoge bedrijfszekerheid:

 
Als er meer compressoren worden toegepast, heeft iedere compressor een volledig eigen circuit. Hierdoor kan elke compressor volledig zelfstandig functioneren. Bij uitval van één compressor blijven de anderen functioneren en kunt u altijd beschikken over een deel van het warmete- en koude vermogen.

Zeer grote delta T (>35° C) mogelijk:

 
Als één van de weinige in de markt kunnen onze warmtepompen prima functioneren met een delta T van 35° C aan de secudaire zijde. Dit heeft een zeer positieve invloed op de toch al zeer hoge COP waarde van onze warmtepomp en biedt u legio mogelijkheden deze in een bestaande situatie in te passen. 

Vrije en/of actieve koeling:

 
De warmtepomp kan worden voorzien van de mogelijkheid vrijkoelen (zonder compressorvermogen) en/of actief koelen (met compressorvermogen). Bij de toepassing van onze koelmodule worden de overgang en gelijktijdigheid van deze processen optimaal geregeld. Deze koelmodule met geavanceerde regeling zorgt ervoor dat er eerst optimaal gebruik wordt gemaakt van vrijkoelen en pas bij hogere koelbehoefte wordt de actieve koeling gestaffeld ingeschakeld.

Optimale integratie met uw beheersysteem:

De warmtepomp kan voorzien worden van een geavanceerde Priva-regeling voor optimale aansturing en inzicht in de regeling en temperaturen. Met een Modbus-koppeling kunnen vooraf opgegeven statussen en gegevens aan het beheersysteem worden doorgegeven.

Laag geluidsniveau:

De warmtepomp kan worden geleverd in een geluidsarme behuizing waarmee een zeer laag geluidsniveau wordt gerealiseerd.

Terug naar het nieuwsoverzicht 

Ander nieuws