Luchtbevochtiging voor bakkerijen


In bakkerijen heeft een juiste luchtvochtigheid een diepgaande invloed op zowel de productkwaliteit als het afgewerkte gebakken product.

Luchtbevochtiging voor bakkerijen

Als de relatieve vochtigheid (RV) te hoog of te laag is, zal de lucht te vochtig of droog zijn. Het handhaven van een gebalanceerde RV is van cruciaal belang, omdat deze toepassing producten tijdens het bakproces blootstelt aan atmosferische omstandigheden en niet alleen tijdens opslag.

Gereguleerde luchtvochtigheid binnenshuis (of binnenluchtklimaat)

Afhankelijk van de grootte van de omgeving, kunnen sommige bakkerijen luchtbevochtigers met een groter laadvermogen nodig hebben. Condair heeft een zeer efficiënte bevochtiger die geschikt is voor elke capaciteit, met elk type bevochtigingstechnologie tot uw beschikking, van gas- en / of elektrisch aangedreven bevochtiging tot adiabatische koeling beschikbaar. Met een geïnstalleerd systeem dat past bij de bakkerijapplicatie in kwestie, is het eenvoudig om RV nauwkeurig te regelen en ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit gebakken goederen verbetert.

Zorg voor gezonde en comfortabele werknemers

Met een adiabatische luchtbevochtiger of een verdampingskoelsysteem kunnen kleine tot middelgrote bakkerijen en grote fabrieken ervoor zorgen dat ze het meelstof verminderen, maar het zorgt ook voor koele werknemers die constant in de buurt van de ovens of hete ruimtes staan. Dit zorgt ervoor dat koks en werknemers zich meer comfortabel voelen. Dit heeft een diepgaand effect voor iedereen die allergisch is voor meelstof en werknemers die betere arbeidsomstandigheden wensen.

Zorg voor visuele aantrekkingskracht bij klanten

In de bakkerij-industrie moeten bedrijven hun producten continu verplaatsen omdat brood en andere gebakken producten doorgaans een kortere houdbaarheid hebben. Een goede bevochtiging zorgt ervoor dat afwerkingen en decoratieve toevoegingen er perfect uitzien, en moedigt klanten daarom aan tot de aankoop van het product. Visuele aantrekkingskracht speelt een sleutelrol bij succesvolle bakkerijoperaties, omdat het uiterlijk van het product de verkoop stimuleert.

 

Voordelen van luchtbevochtiging in bakkerijen:

  • Minimaliseer product- en ingrediëntverspilling / bederf, (meel behoudt meer vocht en meer gewicht).
  • Maximaliseer de winst met consistente aantrekkingskracht voor klanten.
  • Geregelde luchtvochtigheid voor een optimale output op productoppervlakken.
  • Minimaliseer bloemstof, allergieën en houd werknemers comfortabel koel.


Onze internationale referenties

  • - Nestle Espana S.A.

    - Quaker Oats

    - Samkaup Supermarkets

    - Sara Lee

    - Sugarfayre Ltd.

    - Tetra Pak

    - Timothy Taylor Brewery

    - United States Department of Agriculture

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Andere toepassingen: