Hygiënische veiligheid van water en luchtbevochtiging met de BactiQuant methode

Goed onderhoud voorkomt niet alleen onverwachte stilstand, maar geeft u ook maximale bacteriologische en hygiënische veiligheid. Voor de continuïteit en maximale veiligheid van uw bevochtigingsinstallatie is vakkundig onderhoud essentieel. Condair beschikt over ruime mogelijkheden voor het aanbieden van onderhoudscontracten op maat.

Bacteriën in het water

Uw bedrijf is zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van het water dat gebruikt wordt voor het bevochtigen van diverse ruimtes. Indien de luchtbevochtiger in slechte staat van onderhoud verkeerd, of als het water teveel bacteriën bevat, kunnen deze in de luchtstroom komen. Als deze worden ingeademd, kan dit een longinfectie of veteranen ziekte veroorzaken.
Het is dus zeer belangrijk dat het aangeboden toevoerwater periodiek op bacteriologische kwaliteit wordt gecontroleerd. Daarnaast moet de luchtbevochtiger, inclusief hogedrukleidingen, periodiek onderhouden, gereinigd en gedesinfecteerd worden.

Condair kan u helpen en deze zorg uit handen nemen

De technici van Condair zijn exclusief gecertificeerd voor het toepassen en gebruik van de wereldwijd erkende gepatenteerde BactiQuant methode. Ze beschikken allemaal over het portable BactiQuant-wateranalysesysteem en kunnen met dit systeem binnen 30 minuten een uitslag geven over de bacteriologische kwaliteit van een watermonster.

Het Condair service concept

Condair biedt u een grote variëteit aan service producten. Met een HACCP serviceovereenkomst kunnen wij u het hoogste niveau van bacteriologische veiligheid bieden. Wij bieden u:

  • Het uitvoeren van een snelle bacteriologische check. Controle van zowel het voedingswater als het bemonsteren van het water uit de leidingen van een bevochtigingsinstallatie. Wij kunnen u al binnen een half uur de uitslag geven. Op locatie uitvoerbaar.
  • Het schoonmaken en desinfecteren van leidingsystemen met milieuvriendelijke en voor de gezondheid onschadelijke ontsmettingsmiddelen.
  • Trouble-shooting en het geven van instructies rondom de bacteriologische veiligheid van een systeem.
  • Een HACCP onderhoudsovereenkomst op maat gemaakt, waarin zowel het technische onderhoud als alle zekerheden op het bacteriologische vlak zijn afgedekt.

Indien men besluit deze werkzaamheden bij ons uit te besteden in de vorm van een HACCP onderhoudsovereenkomst, dan krijgt de opdrachtgever eenmaal per jaar een "Verklaring van periodiek onderhoud en desinfectie". Daarmee kunt u aantonen dat de maximale zorg is besteed aan veiligheid en hygiëne. Een must rondom uw hogedruk vernevelingsinstallatie en zoals de ARBO dit bedoeld heeft. 

Luchtbevochtiging waterkwaliteit
Luchtbevochtiging waterkwaliteit

Wilt u meer informatie ontvangen over de BactiQuant methode?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op