Luchtbevochtiging en luchtvochtigheidsbeheersing voor scholen en instellingen


We brengen meer dan 60% van ons leven binnenshuis door.

De luchtkwaliteit binnenshuis is dan ook een belangrijk aspect van onze onderwijsomgeving.

Onderzoek op 12 openbare scholen heeft aangetoond dat een verhoging van de relatieve luchtvochtigheid met 20 tot 35% de absentie met 20% kan verlagen. Afwijkingen van het gemiddelde kunnen zelfs samenvallen met een verhoogde aanwezigheid van bacteriën, virussen, schimmels en andere factoren die de luchtkwaliteit aantasten.

In het koude seizoen, wanneer de lucht door de verwarming binnenshuis droger wordt, kan de relatieve luchtvochtigheid dalen tot onder de 40%. Op dit niveau wordt vocht vanuit elke beschikbare bron aangetrokken. Hieronder vallen ook ons lichaam, materialen zoals hout en textiel en zelfs de materialen van gebouwen. Dit geeft ons niet alleen een uitgedroogd gevoel maar kan ernstige gevolgen hebben voor onze gezondheid

Met bevochtigers voor zowel HVAC systemen en ruimtesystemen voor individuele klaslokalen, kan Condair de luchtkwaliteit in uw school of instelling verbeteren.


Enkele voordelen voor uw gezondheid op een rij:

Ziekte - De verspreiding van virussen die door de lucht worden verspreid, zoals het griepvirus, wordt bij een luchtvochtigheid boven de 40% aanzienlijk verminderd. Het slijm in onze neus en keel vormt een natuurlijke afweer tegen verontreinigingen in de lucht. Wanneer dit uitdroogt, wordt ons immuunsysteem aangetast.

Huid & haar - In een droge atmosfeer wordt de huid gevoeliger voor barsten, in het bijzonder op de handen. Haar kan dof worden en de haarpunten kunnen gaan splijten.

Stof - Vocht bindt stof en zorgt ervoor dat het uit de lucht neerdaalt. Er zitten dus meer stof en pollen in de lucht wanneer de lucht te droog is.

Een samenwerking met Condair biedt de volgende voordelen voor uw onderwijsinstelling:

  • Verminder ziekteverzuim

  • Verbeter de gezondheid van personeel en studenten

  • Voorkom allergieën

  • Uitgebreide service in de vorm van deskundig advies, ontwerp, levering, installatie, inbedrijfstelling, onderhoud en bevoorrading van reserveonderdelen van één enkele leverancier

  • Vermogen om innovatieve en beproefde oplossingen te bieden

Neem direct contact op!

Meer weten over de Condair luchtbevochtiging producten?

Ontdek onze systemen

Andere toepassingen