Luchtbevochtiging voor stofreductie in "schone" (kantoor)omgevingen en industriële toepassingen

Luchtbevochtiging zorgt ervoor dat stofdeeltjes minder lang in de lucht kunnen zweven en voorkomt daarmee geïrriteerde luchtwegen, schade aan apparatuur en productieverlies

Het is niet algemeen bekend dat luchtbevochtiging en zeker luchtbevochtiging direct in de kantoor- of productie ruimte het aantal in de lucht zwevende deeltjes aanzienlijk reduceert. Zwevende stofdeeltjes zorgen voor geïrriteerde luchtwegen, ogen, beschadigt (elektrische) apparatuur en reduceert de kwaliteit van uw product. Deze problemen kunnen eenvoudig worden voorkomen met de juiste luchtvochtigheid (40-60%). Condair kan u adviseren bij de juiste keuze van luchtbevochtiging gebaseerd op uw behoefte t.a.v. te reduceren stof, energieverbruik, hygiëne en investerings- onderhoudskosten. Zowel voor kleine (budget) als grote kantoor- en productie omgevingen hebben wij de oplossing in huis.


Stof

Stof in "schone" kantoor of andere omgevingen veroorzaakt klachten aan luchtwegen en schade aan apparatuur

Er zweeft meer stof in een gemiddeld "schoon" gebouw, dan u zult vermoeden. De zwevende stofdeeltjes zorgen voor geïrriteerde luchtwegen en ogen, schade aan elektrische apparatuur en verlagen het comfort gevoel. Wanneer de luchtvochtigheid tussen de 40-60% wordt gehouden zullen stofdeeltje snel op de grond vallen en voor minder overlast zorgen. Directe ruimtebevochtiging zal het effect nog verder versterken.


Luchtbevochtiging (40-60%) reduceert de kans op allergische reacties

Stof is de allergrootste trigger voor allergieën. Iedereen die allergisch is voor stof reageert op mijtcomponenten of dierlijke allergenen met klachten zoals niezen, oogirritaties of astma. De luchtvochtigheid speelt hierin een belangrijke rol. Experimenten tonen aan dat "bevochtigd" stof zich makkelijker bindt aan gladde oppervlakken vooral wanneer de luchtvochtigheid tussen de 40-60% bevindt. Het gewicht van de stofdeeltjes neemt dan aanzienlijk toe door watercondensatie. Ze plakken aan elkaar, vormen clusters en vallen snel op de grond

Allergieën

Kwaliteit

Luchtbevochtiging in de "schone" industrie verhoogt de productie

In sommige productieprocessen komt veel stof vrij of is enige vorm van stof zeer ongewenst zoals bijvoorbeeld bij de productie van elektronische apparatuur. Luchtbevochtiging via luchtkanalen of direct in de ruimte kan ervoor zorgen dat stofoverlast zeer wordt beperkt. Doordat vocht zich aan het stof bindt, wordt het stof te zwaar om te zweven en zal deze op de grond vallen, waarna het met (stofzuig)machines verwijderd kan worden.


Luchtbevochtiging/verneveling in de "zware" industrie reduceert stof- en geur overlast

In zware industriële toepassingen, waarbij zeer veel stof of geuren vrijkomen, adviseren wij luchtbevochtiging vernevelingssystemen. De Condair vernevelingssystemen hebben zeer fijne nevel, waarmee wordt voorkomen dat apparatuur, machines, personen, vloeren en wanden nat worden. Deze nevel is ook nog eens 100% veilig en hygiënisch voor de personen in de ruimte.


Wat u nog meer kan interesseren: