Header Architecten

Luchtbevochtiging en luchtontvochtiging voor architecten

Heeft u als architect naast een mooi design ook het welbehagen en de gezondheid van uw opdrachtgevers als prioriteit?

Wij staan klaar om u te adviseren over het harmonieus combineren van welbehagen, gezondheid en design. Velen beseffen niet dat een gezond en comfortabel binnenklimaat begint bij de juiste luchtvochtigheid (40-60%). Deze optimalisatie hoeft echter geen afbreuk te doen aan het design. Moderne luchtbevochtigingssystemen voor woningen, utiliteitsgebouwen en openbare ruimtes kunnen naadloos worden geïntegreerd in uw ontwerp.

Een te lage luchtvochtigheid (<40%) biedt virussen en bacteriën vrij spel, waardoor ze gemakkelijk kunnen overleven en zich vermenigvuldigen. Daarnaast lijdt ons interieur onder een te lage luchtvochtigheid. Houten meubels of vloeren kunnen scheuren, kunstvoorwerpen kunnen beschadigd raken, planten en bloemen verouderen sneller, en bij muziekinstrumenten of geluidsapparatuur kan kwaliteitsverlies optreden.


Liever contact met een expert?


Luchtbevochtiging / luchtontvochtiging zorgt voor een gezonder en behaaglijker binnenklimaat

Wanneer de luchtvochtigheid te laag is (<40%) dan hebben virussen en bacteriën vrij spel. Zij kunnen dan gemakkelijk overleven en zich vermenigvuldigen. De steeds hogere gewenste ruimtetemperaturen in ons binneklimaat resulteren in een steeds lagere luchtvochtigheid. Dit is niet alleen slecht voor onze gezondheid, maar leidt ook tot een gevoel van “koude/onbehagen”, waardoor de ruimtetemperatuur door de bewoners nog verder wordt verhoogd. Dit maakt het probleem echter alleen maar erger. Het openen van ramen of meer ventileren biedt, in tegenstelling tot wat men vaak denkt, hiervoor geen oplossing.

Luchtbevochtiging beschermt het interieur, kunst en apparatuur

Een interieur heeft ook vaak te lijden onder een te lage luchtvochtigheid (<40%). Houten meubels of vloeren kunnen gaan scheuren, kunstvoorwerpen worden aangetast, planten/bloemen verouderen sneller en bij muziekinstrumenten of (geluids)apparatuur kan kwaliteitsverlies optreden.


Voordelen van Condair:

  • Zorgt voor een gezonder en behaaglijker binnenklimaat.
  • Beschermt interieur, kunst en apparatuur
  • Past naadloos in uw design
  • 24/7 servicedienst

Misschien bent u ook geïnteresseerd in...