Luchtbevochtiging voor de scheepsbouw industrie

Luchtbevochtiging bij het verwerken van materialen in dokhallen is essentieel. De constante relatieve luchtvochtigheid zorgt ervoor dat houten materialen on conditie blijven zonder splijten en vervormen.
Spuitwerk droogt gelijkmatiger en kan altijd doorgang vinden als de relatieve luchtvochtigheid constant is. Andere problemen worden onderdrukt, zoals stof en statische elektriciteit tijdens de bouw.

Door luchtbevochtiging toe te passen kunt u veel kosten besparen.
Er kan veel tijd gewonnen worden, productkwaliteit verbeterd worden en bijkomende problemen vermindert worden.
Bijkomend voordeel is dat ook uw werknemers de voordelen van luchtbevochtiging ondervinden wat de gezondheid en productiviteit ten goede komt.

Kortom, luchtbevochtiging is onmisbaar!
Condair denkt graag mee met uw project en installatie van de systemen om een toepassing op maat voor uw dokhal te realiseren.


Materiaal verwerking

Bij het verwerken van materialen zoals hout bij droge lucht kunnen problemen onstaan zoals kromtrekken, scheuren, krimpen. Hierdoor komt er meer materiaalverlies voor en werken uw machines minder efficiënt. Machines slijten sneller, wat meer kosten en onderhoud met zich meebrengt.

Bij verlijmen of afwerken heeft droge lucht invloed op de droging waardoor deze niet goed hechten.


Spuiten en afwerken

Een juiste bevochtiging voorkomt dat het water in de verf verdampt en zorgt er zo voor dat de verf homogeen en gelijkmatig wordt aangebracht.

Naast verfverdamping vermindert de luchtvochtigheid ook het binnendringen van stof in de ruimte. De afwerking wordt zodoende in optimale condities aangebracht op het oppervlak.


Stof reductie en statische lading

Zagen, schuren, overal komt stof vrij waar gewerkt wordt. Zelfs bij luchtaanvoer van buitenaf. Luchtbevochtiging helpt om de stof neer te laten slaan zodat het niet verder verspreidt.

Niet alleen voor productie belangrijk maar ook voor de gezondheid van uw werknemers. Stofwolken kunnen ook statische lading opwekken welke gevolgen hebben voor uw machines en hechting van stof op materialen.


Productie kwaliteit

Doordat bovenstaande problemen worden gereduceerd en / of verholpen door middel van luchtbevochtiging, kunt u zelfs de kwaliteit van uw eindproduct verhogen en risico's verminderen voor uw eindproduct.

Zo kunt u besparen op materiaalverlies bij productie en ziekteverzuim verminderen van uw werknemers. Dat komt de operationele kosten van uw bedrijf ten goede.

Wat u nog meer kan interesseren: