Luchtbevochtiging essentieel in het voorkomen van de verspreiding van infecties, griepepidemieën en aandoeningen van de luchtwegen.

Op iedereen in een gebouw heeft de luchtvochtigheid een belangrijke invloed op de gezondheid, productiviteit en het behagelijkheidsgevoel, De juiste luchtvochtigheid (40-60%) voorkomt dat de slijmvliezen uitdrogen en daarmee wordt ons immuunsysteem versterkt. De juiste luchtvochtigheid reduceert aanzienlijk het aantal het aantal bacteriën en virussen in de lucht, dit is vooral van belang in gebouwen om daarmee besmettingen aanzienlijk te reduceren.

Luchtvochtigheid in de gezondheidszorg vereist bijzondere aandacht, bijvoorbeeld in ziekenhuizen, klinieken, verzorgingshuizen en zelfs fitnessstudio's. Aan de ene kant draagt het aanzienlijk bij aan het herstel en het behoud van de gezondheid en aan de andere kant zorgt het voor hogere prestaties.

In woonomgevingen draagt de juiste luchtvochtigheid bij aan de gezondheid van de bewoners doordat de kans op ziekte wordt geminimaliseerd en het draagt bij aan een comfortabel gevoel door het voorkomen van droge ogen, neus en keel.

Ziekte - De verspreiding van virussen die door de lucht worden verspreid, zoals het griepvirus, wordt bij een luchtvochtigheid boven de 40% aanzienlijk verminderd. Het slijm in onze neus en keel vormt een natuurlijke afweer tegen verontreinigingen in de lucht. Wanneer dit uitdroogt, wordt ons immuunsysteem aangetast.

Huid & haar - In een droge atmosfeer wordt de huid gevoeliger voor barsten, in het bijzonder op de handen, haar kan dof worden en de haarpunten kunnen gaan splijten.

Stof - Vocht bindt stof en zorgt ervoor dat het uit de lucht neerdaalt, dus wanneer de lucht droog is, zit er meer stof en pollen in de lucht.


Luchtbevochtiging nieuws op externe websites:

Luchtbevochtiger tegen griep

Gezondheidsnet.nl

  Deze video's laten u het effect van luchtbevochtiging op de gezondheid zien:

  Deel 1:

  Droge lucht en de levensduur van virussen

  Deel 2:

  Droge lucht en de levensduur van virussen

  Deel 3:

  Droge lucht en de levensduur van virussen  Zie hieronder voordelen van luchtbevochtiging voor uw gezondheid, welzijn en productiviteit