Ontvochtiging voor zwembaden

Waarom is ontvochtiging zo belangrijk in zwembaden?

Een té hoge luchtvochtigheid (>60%) in zwembaden en wellness centra verzaakt schimmel, corrosie, gevoel van onbehagen en gezondheidsrisico's. Luchtontvochtigers kunnen dit voorkomen en besparen t.o.v. van extra ventileren van buitenlucht zeer veel energie.

Condair kan u adviseren bij de juiste keuze van ontvochtiging gebaseerd op uw behoefte t.a.v. energieverbruik en investerings- onderhoudskosten. Zowel voor kleine (privé) als grote zwembaden hebben wij de oplossing in huis.

  • In zwembaden en wellness centra verdampen continue grote hoeveelheden water aan het wateroppervlak. Dit zorgt voor een zeer hoge luchtvochtigheid, die bij de hoge binnentemperaturen leidt tot een zeer onaangenaam gevoel van benauwde warmte. Bovendien vormen deze omstandigheden ook een serieus risico voor de gezondheid van de aanwezigen in de ruimtes. De te vochtige lucht is eveneens de perfecte voedingsbodem voor ziektekiemen en bacteriën.

  • Een té hoge luchtvochtigheid heeft een negatieve invloed op de structuur van het gebouw. Vooral bij koudebruggen zoals glas, metalen onderdelen of buitenmuren condenseert het verdampte water en kan het leiden tot schimmelvorming en corrosie. Hierdoor zal de onderhoudinterval verhoogd moeten worden en wordt de levensduur van materialen aanzienlijk verkort.


Liever contact met een expert?


Alleen ventileren is vaak onvoldoende om de té hoge luchtvochtigheid te verlagen en verspilt energie

Veelal wordt het openen van deuren, ramen en (extra) ventileren gezien als oplossing voor het vochtprobleem. De invloed hiervan is vaak onvoldoende en in combinatie met de gewenste hoge binnentemperaturen zal dit leiden tot een enorm hoge energierekening voor het op temperatuur houden van de ruimte.

Luchtontvochtigers sparen uw gebouw, materiaal en energierekening

De Condair zwembad ontvochtigers zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik in zwembaden en wellness centra. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en uitvoeringen om voor elke situatie een passende oplossing te bieden. Om energie te besparen en warmte terug te winnen zijn deze zwembad ontvochtigers voorzien van het warmtepomp principe, waarbij de warmte van de ruimte hergebruikt wordt voor de verwarming van het zwembad of de lucht. Deze warmtepomp techniek zorgt een besparing tot wel 60% t.o.v. conventionele systemen.


Voordelen luchtontvochtiging voor zwembaden:

  • Verhoogt het comfort en beperkt gezondheidsrisico's
  • Beschermt uw gebouw, materialen, apparatuur en voorwerpen tegen schimmel en corrosie
  • Zorgt voor veilige drogere looppaden.
  • Oplossingen voor kleinere (privé) en grotere zwembaden
  • Zorgt voor aanzienlijke besparing op uw energierekening in vergelijk met ventileren van buitenlucht
  • 24/7 servicedienst met eigen technici

Misschien bent u ook geïnteresseerd in...