Luchtbevochtiging en luchtvochtigheidsbeheersing voor callcenters


Met de juiste relatieve luchtvochtigheid (RV) worden callcenters gezonder en veiliger.

Wist u dat de juiste luchtvochtigheid in callcenters de gezondheid van medewerkers ondersteunt, het ziekteverzuim reduceert en de productiviteit verhoogt? Gesprekken van hoge kwaliteit en succesvolle dialogen met klanten zijn afhankelijk van een natuurlijke, gezonde stem. Ondersteuning van luchtbevochtiging vormt de basis voor een gezonde werkomgeving in het callcenter.

Meer dan 60% van de callcentermedewerkers heeft last van stembanden

Veel voorkomende klachten/symptomen zijn onder meer droge keel en strottenhoofd, hoesten, heesheid en stemverlies. De stem wordt gecreëerd in het strottenhoofd, waar omringd door een slijmvlies de stemplooien en stembanden zich bevinden. Deze gevoelige slijmvliezen hebben een optimale luchtvochtigheid (tussen 40 en 60%) nodig om de stem gezond te laten functioneren.

Droge lucht is ongezond

Droge lucht in een callcenter zorgt ervoor dat een virus langer leeft en sneller wordt verspreid. Het risico om besmet te raken neemt dan aanzienlijk toe. Uit onderzoeken is gebleken dat overlevingstijd van virussen 3 keer langer is in droge lucht. Bovendien wordt de zelfreinigende functie van de slijmvliezen van de luchtwegen verzwakt door droge lucht. De meest efficiënte zelfreiniging wordt bereikt bij een relatieve luchtvochtigheid van 45%. Bij een relatieve luchtvochtigheid van minder dan 20% stopt de zelfreinigende functie van slijmvliezen volledig.

Droge ogen

Intensief beeldschermwerk in het callcenter is zwaar voor de ogen. Gezwollen oogleden, roodheid, brandende ogen en een hoge lichtgevoeligheid verstoren de concentratie, maken ons moe en verlagen de productiviteit. Luchtbevochtiging beschermt de traanfilm in onze ogen en gaat ontstekingen, infecties, irritatie en ernstig oogletsel tegen.


Voordelen van Condair luchtbevochtiging in callcenters:

  • Voorkomt stemaandoeningen en ziekten van de stemband.

  • Versterkt het immuunsysteem door optimale zelfreiniging van de slijmvliezen.

  • Beschermt tegen influenzavirussen en luchtwegaandoeningen

  • Beschermt het oog tegen ontstekingen en irritatie.

  • Prettig binnenklimaat.

  • Tevreden en gemotiveerde medewerkers.

Neem direct contact op!

Klik voor Condair referenties >>

Andere toepassingen