Luchtbevochtiging voor paddenstoel kwekerijen

Het juiste vochtigheidsniveau (95%) in de champignonkwekerij garandeert een hogere productie en kwaliteit.

Optimale kweekomstandigheden met de juiste luchtvochtigheid zijn cruciaal voor een verbeterde productkwaliteit en hogere winstgevendheid. Een luchtbevochtigingssysteem dat een druppelvrije nevel verspreidt, is essentieel om bruine vlekken op paddenstoelen te voorkomen, wat de opbrengst kan verminderen.

Condair biedt advies op maat voor de ideale keuze, rekening houdend met uw behoeften op het gebied van energieverbruik, hygiëne en investerings- en onderhoudskosten. Of het nu gaat om kleine ruimtes met een beperkt budget of grote faciliteiten, wij hebben de oplossing voor uw specifieke behoeften.

  • In paddenstoel kwekerijen is de juiste luchtvochtigheid een belangrijke factor voor een zo hoog mogelijke productie en kwaliteit. De druppelvrije luchtbevochtiging met een zeer fijne nevel maakt kan de ideale luchtvochtigheid van 95% continue op niveau houden.


Liever contact met een expert?


Optimale relatieve luchtvochtigheid voor hygiëne en tegen derving

In sommige opslagruimtes en productiehallen ontstaat zoveel vocht dat dit kan leiden tot schimmels, bacteriëngroei of problemen bij het verpakken van de levensmiddelen.


Luchtontvochtigers of luchtbevochtigers kunnen er dan voor zorgen dat de luchtvochtigheid in deze ruimtes binnen acceptabele condities blijft. Uniforme temperatuur en constante relatieve vochtigheid zijn noodzakelijk om de hoge kwaliteit van de eindproducten te garanderen.

Luchtbevochtiging in opslagruimtes en productiehallen

Te droge lucht komt ook voor in verwarmde opslagruimtes of productiehallen. Hierdoor zullen de levensmiddelen uitdrogen en hun kwaliteit en gewicht verliezen. De toepassing van luchtbevochtiging zorgt ervoor dat u minder materiaalverlies heeft en u meer kilo's kunt verkopen. Deze investering verdient zich daarom snel terug.


Voordelen voor paddenstoel kwekerijen:

  • Minder kwaliteits- en productieverlies
  • Efficiëntere productie, onmiddellijke toename van winstgevendheid
  • Zeer fijne nevel voorkomt druppels op de paddenstoelen
  • Oplossingen voor kleinere en grotere kwekerijen van budget tot premium oplossingen
  • Ook verhuur mogelijkheden voor korte (vanaf 1 week) en lange termijn (3- 10 jaar)
  • Full-service concept met levenslange garantie, waardoor u volledig ontzorgt bent en niet voor onverwachte kosten komt te staan
  • Zeer energiezuinige oplossingen met hygiëne garantie
  • 24/7 servicedienst met eigen technici

Misschien bent u ook geïnteresseerd in...