Luchtbevochtiging voor paddenstoel kwekerijen

De juiste luchtvochtigheid (95%) in paddenstoel kwekerijen zorgt voor hogere productie- en kwaliteitsniveau's

In paddenstoel kwekerijen is de juiste luchtvochtigheid een belangrijke factor voor een zo hoog mogelijke productie en kwaliteit. De druppelvrije luchtbevochtiging met een zeer fijne nevel maakt kan de ideale luchtvochtigheid van 95% continue op niveau houden. Condair kan u adviseren bij de juiste keuze gebaseerd op uw behoefte t.a.v. energieverbruik, hygiëne en investerings- onderhoudskosten. Zowel voor kleine (budget) als grote kwekerijen hebben wij de oplossing in huis.

Luchtbevochtiging in paddenstoel kwekerijen

De optimale kweekomstandigheden met de juiste luchtvochtigheid zorgen voor verbeterde productkwaliteit en daardoor hogere winsten. Het is essentieel dat het luchtbevochtigingssysteem een druppelvrije nevel verspreidt, want druppels die op de paddenstoelen vallen, veroorzaken bruine vlekken, waardoor de paddenstoelen minder opbrengen. De Condair luchtbevochtigers zijn uitermate geschikt voor deze taak, de zeer fijne verneveling garandeert een druppelvrije bevochtiging bij lage energiekosten.

Bekijk de luchtbevochtiging producten van Condair

Lees meer

Luchtbevochtiging in opslagruimtes en productiehallen

Te droge lucht komt ook voor in verwarmde opslagruimtes of productiehallen. Hierdoor zullen de levensmiddelen uitdrogen en hun kwaliteit en gewicht verliezen. De toepassing van luchtbevochtiging zorgt ervoor dat u minder materiaalverlies heeft en u meer kilo's kunt verkopen. Deze investering verdient zich daarom snel terug.

Uitdroging voorkomen met luchtbevochtiging

Optimale relatieve luchtvochtigheid voor hygiëne en tegen derving

In sommige opslagruimtes en productiehallen ontstaat zoveel vocht dat dit kan leiden tot bacteriëngroei of problemen bij het verpakken van de levensmiddelen. Luchtontvochtigers of luchtbevochtigers kunnen er dan voor zorgen dat de luchtvochtigheid in deze ruimtes binnen acceptabele condities blijft.

Uniforme temperatuur en constante relatieve vochtigheid zijn noodzakelijk om de hoge kwaliteit van de eindproducten te garanderen.


Luchtvochtiging reduceert zwevende stofdeeltjes

Het is niet algemeen bekend dat luchtbevochtiging en zeker luchtbevochtiging direct in de bakkerij het aantal in de lucht zwevende deeltjes aanzienlijk reduceert. Zwevende stofdeeltjes zorgen voor geïrriteerde luchtwegen, ogen, beschadigt (elektrische) apparatuur en reduceert de kwaliteit van uw product.


Voordelen luchtbevochtiging en Condair voor paddenstoel kwekerijen:

  • Minder kwaliteits- en productieverlies
  • Efficiëntere productie, onmiddellijke toename van winstgevendheid

  • Zeer fijne nevel voorkomt druppels op de paddenstoelen

  • Oplossingen voor kleinere en grotere kwekerijen van budget tot premium oplossingen

  • Ook verhuur mogelijkheden voor korte (vanaf 1 week) en lange termijn (3- 10 jaar)

  • Zeer energiezuinige oplossingen

  • 24/7 servicedienst met eigen technici


Wat u nog meer kan interesseren: