Condair DA - Adsorptie luchtontvochtiger

Adsorptie luchtontvochtigers en drogers zijn ideaal voor luchtontvochtiging bij zeer lage temperaturen of als er een zeer lage luchtvochtigheid wordt gevraagd.

De Condair DA serie kan goed opereren bij temperaturen tot onder de -30°C en kan voor een luchtvochtigheid tot 10% RV zorgendragen.

Er zijn aanvullende modules die zowel technisch als visueel bij elk model passen. Zo wordt er voor gezorgd dat de juiste luchtvochtigheid wordt geleverd voor de desbetreffende toepassing. Dit bevat voor- en nakoelers, units voor warmteterugwinning en luchtgekoelde condensors. De extra warmtewisselaars kunnen gas, heet water of stoom gebruiken van bestaande installaties om kosten van het systeem te verlagen of gebruik maken van een eigen verwarmer.

De ontvochtiger / droger wordt standaard aangestuurd via zijn interne digitale besturing met display, een optionele op afstand geplaatste besturing, via BMS (Modbus) of via een smartphone app. Er zijn vele opties mogelijk, wat integratie van deze luchtontvochtiger in uw proces of gebouw zeer eenvoudig maakt. Condair DA ontvochtigers hebben standaard een robuuste RVS behuizing voor optimale hygiëne en veiligheid. De hoge kwaliteit EC ventilatoren hebben een zeer laag energieverbruik. De ontvochtigers zijn zo ontworpen dat ze een makkelijke toegang hebben, zodat service relatief eenvoudig is.


Doordachte constructie

Regeneratiewarmtebronnen

Alle adsorptie ontvochtigers tot en met formaat DA 4000 beschikken over elektrische PTC-verwarmingselementen voor het regeneratieproces. De zelfregulerende eigenschap van de PTC-verwarmingselementen biedt bescherming tegen smelten en thermostaatuitval. Optioneel kan de adsorptiedroger ook met een warmwater-, stoomregister of, bij grotere luchtvolumes, met een gasbrander worden uitgerust.

Gemakkelijk onderhoud door slimme constructie

Alle componenten zijn zo gerangschikt dat ze eenvoudig kunnen worden verwijderd en onderhouden. Ook de filterelementen kunnen gemakkelijk worden vervangen. De opbouw met verticaal opgestelde rotor maakt een geringe bouwhoogte mogelijk. De optimale belastingverdeling van de gemonteerde componenten zorgt voor duurzaamheid en een hoge bedrijfsveiligheid.


Condair DA sorptierotor

Overal waar zeer lage vochtigheid is vereist, bijvoorbeeld bij industriële ontvochtigingsprocessen of zeer lage temperaturen, worden de Condair DA adsorptie ontvochtigers toegepast.


De krachtige sorptierotor maakt een veilige werking van de apparatuur mogelijk tot en met temperaturen van -30°C en deze produceert minimale vochtigheidswaarden. Naast standaarduitvoeringen met droogvermogens van 0,6 – 182 kg/h zijn tevens veelzijdige, speciale uitvoeringen verkrijgbaar.


Voordelen Condair DA adsorptie luchtontvochtigers:

  • Ideaal voor gebruik in lage temperaturen of als extreem lage luchtvochtigheid nodig is. 10-50%RV
  • Bereik van -30°C tot 40°C
  • Droge lucht volume van 120m³/h tot 25.000m³/h van standaard modellen
  • Zeer flexibele configuratie opties maken de DA geschikt voor elk droogproject
  • Kan droge lucht direct in de ruimte of in een ventilatiesysteem leveren


Bekijk ook deze pagina's over ontvochtiging: