Luchtbevochtiging bij tandarts- en orthodontistpraktijken. 


Een te lage luchtvochtigheid is een belangrijke risicofactor voor patiënten, voor artsen en het verzorgende personeel.

Een te lage luchtvochtigheid is een belangrijke risicofactor voor patiënten, voor artsen en het verzorgende personeel. In deze omgeving is een luchtbevochtigingsinstallatie net zo belangrijk als een verwarmingsinstallatie. Besparen door een bevochtigingsinstallatie weg te laten, betekent eigenlijk het accepteren van een verhoogd ziekteverzuim en risico op complicaties.

Voor de materialen die gebruikt worden in de praktijk is luchtbevochtiging nodig omdat de materialen die worden gebruikt vochtgevoelig zijn en iedere wijziging in hun vochtgehalte de samenstelling intrinsiek verandert. Dit kan leiden tot een verandering in de afmetingen, een chemische onevenwichtigheid of gewoonweg het uitdrogen van een op water gebaseerd element.

Er kunnen luchtbevochtigers worden gebruikt om statische elektriciteit te elimineren en stof en deeltjes die zich door de lucht verplaatsen, te laten neerslaan. Tevens zorgen zij ervoor dat de verspreiding van virussen gereduceerd wordt en ons afweersysteem beter kan functioneren.


De luchtbevochtiging van Condair biedt de volgende voordelen:

 • Bij een relatieve luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% wordt de overdracht van virussen via de lucht aanzienlijk beperkt. Lees meer hierover:  https://www.condair.nl/droge-lucht-maakt-ziek/verbeteren-van-de-gezondheid-door-de-juiste-luchtvochtigheid

 • Een relatieve luchtvochtigheid van 40 tot 60 % is optimaal voor de menselijke gezondheid en het menselijke comfort

 • Het comfort van zowel het personeel als van de patiënten wordt aanzienlijk vergroot. 

 • Condair beschikt over een uitgebreid assortiment die precies aansluit bij de wensen van de klant. 

 • Oplossingen die weinig onderhoud vergen en daardoor de lopende servicevereisten beperken.


  Neem direct contact op!

  Klik voor Condair referenties >>

  Andere toepassingen