Condair PH15 - Mobiele luchtbevochtiger

De Condair PH15 levert maximaal 1,7 l/h bevochtiging aan een ruimte, maar verbruikt slechts 72W aan elektriciteit. Ideaal voor kantoren, musea en galerijen niet groter dan 580m³.

Dit mobiele bevochtiger systeem heeft een verdampende mat, die roteert door een water reservoir. Een ventilator brengt droge lucht naar binnen via de roosters aan de zijkant. De lucht absorbeert het vocht en blaast het in de ruimte met de ventilatie aan de bovenkant van de luchtbevochtiger.

De Condair PH15 bevochtigt en zuivert eveneens de lucht. Er zijn filters voor de zomer en winter periode beschikbaar.

De luchtbevochtiger is voorzien van een 20 liter watertank, voorzien van wieltjes om deze eenvoudig te kunnen verplaatsen. Optioneel kan de Condair PH15 ook op een vaste wateraansluiting worden aangesloten.

Deze bevochtiger is voorzien van een digitale besturing met vrijprogrammeerbare timer en een geïntegreerde hygrostaat. De toetsblokkering voorkomt ongewenste invoer van instellingen. Optioneel is een externe draadloze sensor verkrijgbaar.


Scofield/Sterling diagram:

Sterling diagram

De illustratie toont correlaties die relevant zijn voor comfort en gezondheidsbescherming bij verschillende luchtvochtigheidsniveaus in de ruimte. Het risico van ongewenste micro-organismen en het optreden van specifieke ziektesymptomen zijn minimaal binnen het optimale bereik tussen 40 en 60 % relatieve luchtvochtigheid. Nieuwste onderzoeken bevestigen ook dat de overdracht van virussen via zwevende deeltjes (bijv. door hoesten) aanzienlijk afneemt bij niveaus boven 40 % relatieve luchtvochtigheid.


Bescherming van materialen

Door uitdroging, die ontstaat als gevolg van te droge lucht, lopen waardevolle snaar- en toetsinstrumenten, kostbare cultuurgoederen zoals schilderijen, antiek, beelden, boeken en meubilair zoals parket of meubels permanente, vaak onherstelbare schade op. Door te droge lucht kunnen kleuren, coatings, hout en andere materialen broos worden en barsten.

Bescherming van de gezondheid

Te droge lucht belemmert niet alleen het comfort, maar brengt ook aanzienlijke gezondheidsrisico's met zich mee.


Een gebrek aan luchtvochtigheid bevordert de verspreiding van griepvirussen, het uitbreken van allergische symptomen of vatbaarheid voor verkoudheid.


Voordelen Condair PH15 Mobiele luchtbevochtiger:

  • Laag energieverbruik en lage onderhoudskosten
  • Grote makkelijk te vullen 20l watertank met wieltjes voor eenvoudige verplaatsing
  • Zorgt voor juiste bevochtiging en filtert de lucht
  • Digitale bediening met geintegreerde hygrostaat en timer
  • Zeer geluidsarm, dus ook geschikt voor expositieruimtes


Bekijk ook deze mobiele bevochtigers: