Verwijder overtollige warmte met adiabatische koeling

In productieomgevingen waar overtollige warmte ontstaat kan adiabatische koeling een flinke energiebesparing opleveren. Vaak is de energiebesparing zelfs zo hoog dat de terugverdientijd van een Condair bevochtigingssysteem minder dan twee jaar is. Overtollige warmte en droge lucht ontstaan bij productieprocessen waar machines en producten warmte afgeven die in de meeste gevallen via ventilatie wordt afgevoerd. Hierdoor ontstaat droge lucht, een slecht binnenklimaat en een hoog energieverbruik.

U bespaart op uw verwarmingskosten door gebruik te maken van adiabatische koeling. Veel warmte producerende industrieën ventileren zeer veel om de warmte van de machines af te blazen. Het effect is dan dat in de winter vervolgens de inkomende lucht via een ventilatiesysteem moet worden opgewarmd om te voorkomen dat zeer koude lucht over de mensen heen wordt geblazen. Dit kost veel energie. 
Door voor adiabatische koeling te kiezen kan de ventilatiehoeveelheid soms van 10 a 12 keer per uur naar 2 keer per uur. Dit bespaart enorm veel energie!

Neem contact op voor meer informatie over de manier waarop bij uw productie of faciliteiten gebruik kan worden gemaakt van adiabatische koeling om de kosten voor koeling te verlagen.

Koelen met waterverdamping in de industrie

Wij creëren in een aantal sectoren energiebesparende oplossingen door gebruik te maken van verdampingskoeling. Onze klanten zijn met name actief in de elektronica-, kunststof-, verpakkings-, druk-, metaal-, textiel-, levensmiddelen- en houtindustrie. Ook al is deze koelmethode nog relatief nieuw, er bestaat er een groot potentieel. Wij hebben jarenlange goede ervaring met bevochtigingsoplossingen voor de industrie en bevochtiging als koelconcept wordt steeds meer toegepast.

  Adiabatische koeling als nieuw koelconcept

  We leveren normaal koel- en bevochtigingssystemen voor gebruik binnen maar we hebben ook 's werelds grootste koelfaciliteit buiten geleverd op de gebedslocatie in Medina, Saoedi-Arabië. Onze koel- en bevochtigingsinstallatie is opgebouwd in speciaal ontworpen kappen waardoor de temperatuur in het gebied met max. 10 °C wordt verlaagd.

  Neem contact met ons op via 020-7058200 voor meer informatie hoe u kosten kunt besparen met adiabatische koeling.

  Verwijder overtollige warmte met adiabatische koeling

  Verwijder overtollige warmte met adiabatische koeling

  Verwijder overtollige warmte met adiabatische koeling

  Adiabatische koeling voor: