Condair TurboFogNeo8 header

DRAABE TurboFogNeo8 - Luchtbevochtiging / vernevelingssysteem

Het luchtbevochtigingssysteem DRAABE TurboFogNeo 8 wordt vooral toegepast in grotere productie en industriële omgevingen onder zwaardere condities.

De hoge capaciteit van max. 32 kg water per apparaat per uur maakt het systeem voordelig in aanschaf en rendabel in gebruik bij grote en hoge (productie)ruimtes

De luchtbevochtigers wordt aan het plafond gehangen en door middel van flexibele hogedrukslangen met elkaar en het centrale systeem verbonden.

Het full-service concept zorgt ervoor dat de hygiëne en de functionaliteit altijd is gegarandeerd. Met de aanvullende check-up service heeft u zelfs tot 10 jaar garantie op de apparatuur. Zo staat u nooit voor onverwachte (onderhouds)kosten.

Bovendien zijn alle componenten van de DRAABE-systemen in overeenstemming met VDI 6022 blad 6 gecertificeerd en voldoen dus aan de huidige stand van de techniek.


Het DRAABE Systeem

DRAABE TurboFogNeo systeem layout

Het luchtbevochtigingssysteem TurboFogNeo8 is voor maatwerkgebruik in uiteenlopende ruimtesituaties ontwikkeld. De flexibele combinatiemogelijkheden van de verschillende toestelvarianten staan in voor optimale bevochtigingsresultaten en rendabiliteit. Alle watervoerende onderdelen zijn in hoogwaardige edelstaaltechniek uitgevoerd voor een grote waardevastheid en hygiëne. Microfijne verneveling zonder perslucht, stoom of ultrasone. Door aanwending van een frequentiegestuurde hogedrukpulsatie wordt maar zoveel druk opgewekt als voor het vereiste vermogen daadwerkelijk noodzakelijk is. Dit spaart meer energie en kosten.


Voor montage aan het plafond

Doordat de nozzles aan alle kanten van de TurboFogNeo8 zijn gemonteerd, is het toestel geschikt om grotere (productie)ruimtes te bevochtigen. De TurboFogNeo 8 wordt aan het plafond bevestigd om zo een optimaal nevelbereik te verkrijgen. Door de flexibele hogedrukslangen is de TurboFogNeo8 gemakkelijk te installeren.

Digitale regeling

De DRAABE HumSpot regelt en bewaakt de bevochtiging van de verschillende zones (bijv. verschillende ruimten, afdelingen). De eenvoudige menunavigatie en het verlichte kleurendisplay garanderen een groot bedieningscomfort.


Als centraal regelsysteem van het hele luchtbevochtigingsinstallatie bewaakt, controleert en analyseert het DRAABE HumCenter alle bevochtigingszones en de correcte werking van de Pur-container.


Voordelen DRAABE TurboFogNeo8 Luchtbevochtiging / vernevelingssysteem:

  • Energiezuinig hogedruk verstuiversysteem - Door toepassing van frequentiegestuurde hogedrukpulsen wordt slechts zoveel druk opgebouwd als voor de vereiste vraag daadwerkelijk nodig is. Hierdoor worden kosten en energie bespaard.
  • Nauwkeurige bevochtiging - Een digitaal besturingssysteem waarborgt de exacte activering van de luchtbevochtiging. Krachtige radiale ventilatoren zorgen voor een snelle verdeling van de aerosolen in de lucht.
  • Gecertificeerde hygiëne - Het systeem voldoet aan alle eisen van de Deutsche Gesetzliche Unfallversicherung (DGUV - Duitse ongevallenverzekering) en is onderscheiden met het internationale certificaat "Optimale luchtbevochtiging". Dit is een voorwaarde voor de succesvolle VDI-certificering van de DRAABE-systemen volgens de nieuwe VDI-richtlijn 6022 blad 6.


Bekijk ook deze Directe ruimte bevochtigers: