Header Condair HP

Condair HP - Adiabatische hogedruk luchtbevochtiger

De Condair HP adiabatische hogedruk luchtbevochtiger is niet alleen scherp geprijsd, maar biedt ook de mogelijkheid om meerdere luchtbehandelingssystemen te bevochtigen dankzij de master/slave optie.

Hierdoor kan het dienen als een uitstekend alternatief voor elektrische luchtbevochtigers, wat resulteert in aanzienlijke besparingen op uw energiekosten. De gepatenteerde verstuivers zorgen voor een zeer efficiënt bevochtigingsrendement.

De hogedruk bevochtiger is beschikbaar als een enkele (master) uitvoering, evenals een viervoudige (master-slave) uitvoering, waardoor de kosten per LBK aanzienlijk verminderd worden. Een master-slave configuratie is ook zeer geschikt voor zowel het bevochtigen van de aanvoerlucht als het adiabatisch koelen van de retourlucht.

Daarnaast is deze bevochtiger verkrijgbaar met zowel losse als geïntegreerde omgekeerd-osmose waterbehandeling (HPRO). Door gebruik te maken van HPRO met geïntegreerde RO (omgekeerd-osmose water), kunnen de installatiekosten nog verder worden verlaagd.


Efficiënte en geavanceerde functies van de Condair HP bevochtiger

Een duidelijk en gebruiksvriendelijk bedieningspaneel maakt naadloze communicatie mogelijk tussen de bevochtiger en het gebouwbeheersysteem. Bovendien zorgt een optioneel geïntegreerd omgekeerd osmosesysteem voor betrouwbare en hygiënische werking De hoogwaardige Grundfos elektromotor zorgt voor minimaal elektriciteitsverbruik, terwijl de olievrije watergesmeerde hogedrukpomp zorgt voor probleemloze werking over de jaren heen.

Het ventielenblok regelt efficiënt diverse nozzles en maakt een 15-staps aanpassing mogelijk met deze methode. Het roestvrijstalen nozzlerek garandeert een duurzame bevestiging van hoogwaardige nozzles. De hogedruk nozzles produceren een zeer fijne nevel. Om te voorkomen dat aerosolen de luchtkanaal binnenkomen, dienen ze te worden opgevangen door een druppelscheider. Bij een hogedruk bevochtigingssysteem is spoelwater onvermijdelijk. Drukloze afvoeren zorgen ervoor dat er geen stilstaand water achterblijft in het bevochtigingsgedeelte.


Minimale verdampingsafstand met gelijkmatige verdeling

De extreem fijne neveldruppels verdampen snel en de meeste zijn binnen 1,5 meter geabsorbeerd. Dit zorgt voor een efficiënt waterverbruik en voorkomt de noodzaak voor lange kanalen in het bevochtigingssysteem.


Duurzame, RVS nozzles en steunen zijn eenvoudig te monteren en maken exacte plaatsing van de nozzles mogelijk. Dit zorgt voor een gelijkmatige bevochtiging in het kanaal en waarborgt optimale koeling en bevochtiging.

Geïntegreerde waterbehandeling

Met een RO-systeem, direct geïntegreerd in het pompsysteem, is de Condair HP-RO de perfecte oplossing voor toepassingen waarbij gedemineraliseerd water niet meteen beschikbaar is. Topkwaliteit RO-membranen zorgen voor een lange levensduur en leveren schoon water aan de nozzles.

Veilig en hygiënisch bedrijf

Alle vochtgevoelige onderdelen voldoen aan de strikte hygiënestandaarden van HACCP/ISO 22000. Standaard zijn slimme besturingssystemen ingebouwd, met automatische spoelcycli die het water in het systeem minstens 4 keer per dag verversen.


Optioneel kunnen de systemen worden uitgerust met een hygiëne beheerssysteem dat voldoet aan de VDI 6022-eisen. Niet-verdampt water wordt efficiënt opgevangen en afgevoerd via een snelle en eenvoudig te monteren RVS druppelvanger.


Voordelen Condair HP Adiabatische hogedruk luchtbevochtiger:

  • Lage energie, hoge capaciteit, bevochtiging & koeling
  • Kan meerdere LBK's leveren vanuit één pomp station (master/slave)
  • Luchtbevochtiging en adiabatische koeling
  • Hoge kwaliteit roestvrij stale constructie
  • Makkelijk te installeren en weinig service nodig
  • Kort opnametraject (<1.500 mm)


Bekijk ook deze adiabatische luchtbevochtigers: