Condair ME Header

Condair ME - Adiabatische pakket luchtbevochtiger

De Condair ME is dé oplossing als u op zoek bent naar de laagst mogelijke kosten voor (adiabatische) luchtbevochtiging en /of koeling voor in de luchtbehandelingskast of kanaal.

Deze bevochtiger is verkrijgbaar tot een capaciteit van 1.000 kg/h. Hij is geschikt voor zowel leiding als gedemineraliseerd water en door de onmiddellijke verdamping, zonder aërosolen, vraagt hij een zeer korte inbouwlengte.

De hogedruk bevochtiger is beschikbaar als een enkele (master) uitvoering, evenals een viervoudige (master-slave) uitvoering, waardoor de kosten per LBK aanzienlijk verminderd worden. Een master-slave configuratie is ook zeer geschikt voor zowel het bevochtigen van de aanvoerlucht als het adiabatisch koelen van de retourlucht.

Daarnaast is deze bevochtiger verkrijgbaar met zowel losse als geïntegreerde omgekeerd-osmose waterbehandeling (HPRO). Door gebruik te maken van HPRO met geïntegreerde RO (omgekeerd-osmose water), kunnen de installatiekosten nog verder worden verlaagd.


De efficiënte kenmerken van de Condair ME

Leidingwater of omgekeerd osmosewater stroomt door de verdampingsmodule, die op maat gemaakt kan worden voor diverse luchtbehandelingskasten. De efficiënte verdampingscassettes hebben twee opties: wit polyester of glasvezel, gecertificeerd volgens brandveiligheidseisen. Optioneel is een geïntegreerde UV-lamp beschikbaar om bacteriegroei in het water tegen te gaan, zelfs als de luchtbevochtiger niet in gebruik is. De ME heeft spoelcycli voor hygiëne, aangestuurd door timer of sensoren. Elektronische pompen bieden energie-efficiënte regeling, met een totaal verbruik van slechts 85-278 W.

Een intuïtief touchscreen bedieningspaneel maakt softwarematige inbedrijfstelling en systeemmonitoring mogelijk, met USB-updates en integratie met gebouwbeheersystemen. Optionele waterbehandelingsopties zijn beschikbaar voor hygiëneverbetering, en er is geen extra afvoer nodig dankzij de geïntegreerde overloop. Spuien met pompondersteuning verbetert de luchtvochtigheidsregeling en vermindert onderhoud. De hydraulische unit is zowel binnen als buiten het kanaal monteerbaar, voor toegankelijkheid zonder de luchtbehandelingskast te openen.


Innovatieve technologie

De Condair ME heeft een gepatenteerde hydraulische eenheid met maximaal vijf energiezuinige pompen en pompondersteunde spui-inrichting. Montage kan binnen of buiten de luchtbehandelingskast. Pompen zijn softwarematig regelbaar voor capaciteit en efficiëntie.
De snelle spui-inrichting verwijdert vervuilende stoffen snel, verlaagt onderhoud en verbetert hygiëne en luchtvochtigheid.


Het geavanceerde touchscreen bedieningspaneel maakt eenvoudige configuratie mogelijk en biedt gedetailleerde monitoring en foutopsporing. Het systeem kan geïntegreerd worden met gebouwbeheersystemen en is USB-upgradebaar.

Adiabatische koeling

De Condair ME levert tot 630 W koeling per 1 kg/h verdampt water. Met een capaciteit tot 1000 kg/h kan hij 630 kW koeling leveren met slechts 0,3 kW elektrisch verbruik.


Deze techniek kan worden toegepast op verse luchtinvoer of indirecte koeling van afvoerlucht. Ideaal voor vrijeluchtkoeling in datacenters, waar vochttoevoeging de luchttemperatuur verlaagt en de koelcapaciteit verhoogt.

Hygiënische Luchtbevochtiging

De Condair ME biedt uiterst hygiënische luchtbevochtiging dankzij adiabatische technologie en geavanceerde functies. Stilstaand water wordt voorkomen door spoel- en spuicycli, terwijl optionele sensoren het waterverbruik minimaliseren. Een geïntegreerde UV-waterbehandeling zorgt voor continue sterilisatie, zelfs buiten gebruik. Optionele behandeling met zilverionen of UV is ook beschikbaar


Voordelen Condair ME Adiabatische pakket luchtbevochtiger:

  • Adiabatische bevochtiging en koeling in één unit
  • Laag energieverbruik
  • Zeer korte inbouw lengte
  • Kanaal- of externe montage
  • Standaard een vijftrapsregeling
  • Geavanceerde touch screen bediening


Bekijk ook deze adiabatische luchtbevochtigers: