Condair HumiLife luchtbevochtiging in Digital Brain B.V. kantoor Emmen

Digital Brain B.V. gevestigd in Emmen bouwt aan hardware- en software designs. Het pand van Digital Brain is gebouwd in 2000, maar was toe aan een renovatie. Om dit renovatieproject te begeleiden en ook de wens om nieuwe technieken in het pand te verwerken heeft Strakks Ingenieurs de opdracht gekregen om het pand naar een hoger niveau te tillen. Condair is benaderd om het pand van optimaal comfort te voorzien in het binnenklimaat.


HumiLife geïntegreerd in gebouwbeheersysteem

In het pand was voor de renovatie geen klimaatbeheersing aanwezig. Vanwege het hoge ‘gadget’ gehalte in het gebouw is er gekozen voor het Condair HumiLife systeem. Door dit systeem aan te sluiten via het gebouwbeheersysteem van de klant is alles regelbaar met een eigen dashboard om alle verbonden apparatuur in het gebouw vanaf één platform in te stellen. 

De luchtbevochtiging is per ruimte regelbaar en de units hebben zeer kleine afmetingen. Vanwege de zwarte plafonds en industriële look zijn de luchtbevochtigingsunits custom made voor de klant. In dit geval met een aangepast, op maat gemaakt, ophangsysteem en zwarte afwerking van de bevochtigingsunits. Zo past de Condair HumiLife in elke omgeving met de oplossing naar wens.

De beste oplossingen, buiten de gebaande paden

Strakks Ingenieurs treedt buiten de gebaande paden van de gevestigde orde door te verfrissen en out of the box te denken. De opdrachtgever begeleiden en kwaliteit leveren staat bovenaan de lijst. “Wij proberen altijd de beste oplossing aan te dragen en geven soms ook ongevraagd advies. Het is aan de klant om te kiezen. Wij zorgen altijd dat de klant weet wat er mogelijk is” aldus Stefan Makkinje. Deze instelling heeft ze ook naar de Condair HumiLife oplossing gebracht. “Het gehele proces met Condair is goed verlopen, zowel de planning als installatie.”

Condair HumiLife bevochtigingsunit

De HumiLife bevochtigingsunit is vrijwel onzichtbaar in het plafond geïntegreerd.

Condair HumiLife bevochtigingsunit

Condair HumiLife bevochtigingsunit

Stefan Makkinje van STRAKKS Ingenieurs en Ton Burgers, accountmanager bij Condair B.V. - Met de levende moswand op de achtergrond.

De ervaring en het comfort bezorgen een goed gevoel in de werkomgeving

De ervaring en het comfort voor de gebruikers waren belangrijke drijfveren voor deze renovatie. Het ‘out of the box’ denken wordt meteen duidelijk in het gesprek. “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg” zegt Stefan. Het is belangrijk om open te staan om vernieuwende oplossingen te bedenken.

Dat zie je terug in het pand. Bijvoorbeeld aan de implementatie van voicecontrol gestuurde schuifdeuren en andere technische vernieuwingen. Maar ook het gevoel en de ervaring is erg belangrijk. Ideeën zoals levend mos op de muren dragen hier aan bij. Het is van belang dat de medewerkers zich goed voelen in hun werkomgeving. Dat zie je aan de gebruikte materialen, mooie afwerkingen en een bar om te ontspannen.


De voordelen van Condair HumiLife

Een omgeving dus voor Condair HumiLife, die hier perfect bij aansluit door de luchtvochtigheid op peil te houden. Hierdoor worden veel invloeden die tot een onbehaaglijk gevoel leiden tot een minimum beperkt, zoals het onderdrukken van stof wat allergische reacties kan veroorzaken.

Maar ook de gezondheid heeft hier baat bij. Het immuunsysteem werkt optimaal bij een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%, dat hebben wetenschappelijke studies uitgewezen. Virusverspreiding wordt onderdrukt doordat de zwevende deeltjes in de lucht minder ver komen in de omgevingsruimte.

Duurzaam gerenoveerd

Maar er wordt niet alleen gedacht aan het uiterlijk. “Het pand is ook all-electric uitgevoerd, er komt geen gas meer aan te pas. Later wordt er ook Peak shaving geïmplementeerd.” 

Peak shaving zorgt ervoor dat een batterij de overdag opgewekte energie op piekmomenten opslaat zodat deze het energiegebruik weer kan opvangen en kan afgeven op andere momenten. Zo wordt het pand duurzaam in gebruik. Alles in het pand ademt een high-end, innovatieve en comfortabele sfeer uit.

Centrale Unit Condair HumiLife

De Centrale Unit van het Condair HumiLife systeem geïnstalleerd in de serviceruimte van het pand.

Aan alle afwerking gedacht

Aan alles gedacht: Zelfs bij de trappen is er levend mos en hoogwaardige materialen te vinden.

Samenwerkingspartners

Over STRAKKS Ingenieurs

STRAKKS is een flexibel en vooruitstrevend ingenieursburo. Wij zijn gespecialiseerd in integraal ontwerp, advies en toetsing op het gebied van werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties. In het bijzonder richten wij ons op duurzaamheidsstudies en BENG berekeningen, klimaat-, sanitair-, regeltechniek- en elektrotechnische installaties voor utiliteit, industrie en het hogere segment woningbouw. Onze missie is het ontzorgen van de opdrachtgever en het vinden van de beste passende oplossing voor uw vraagstuk.

Over Digital Brain

De mensen bij Digital Brain zijn tech-enthousiastelingen met een bewezen staat van dienst in het aanpakken van technische uitdagingen en het maken van software die voor iedereen gemakkelijk te gebruiken is. Iedereen hier werkt aan iets waar ze een passie voor hebben; dat is wat dit team erg krachtig en succesvol maakt in wat we doen. Samen kunnen we geweldige dingen bereiken!

Direct contact opnemen?

Klik hier


Ander Condair nieuws: