Condair CEO Oliver Zimmerman en adviseur Dr. Stephanie Taylor in het programma Worldwide Bussiness met kathy ireland ®

In dit interview wordt er blootgelegd wat de juiste luchtvochtigheid voor invloed heeft op het binnenklimaat en het menselijk gestel.

Condair heeft een uitgebreid portfolio met producten, diensten, ervaring en knowhow. Hierdoor kan Condair het ideale binnenklimaat creëren, terwijl het energieverbruik laag blijft en de impact op het milieu wordt beperkt. 

Blootstelling aan droge lucht in een woon- of werkomgeving kan ongemak veroorzaken en kan ook leiden tot huid- en oogirritatie, haarbeschadiging, ademhalingsproblemen en daaropvolgende infecties. Het kan ook een negatieve invloed hebben op de leefomgeving binnenshuis. Droge lucht kan bijvoorbeeld het risico op statische schokken verhogen, maar ook schade toe brengen aan houten vloeren en structurele componenten (omdat droge lucht vocht uit de structuur van een huis kan trekken) . Met de juiste bevochtiging door Condair kunnen deze effecten worden geminimaliseerd en in veel gevallen worden geëlimineerd. Condair heeft een uitgebreid pakket bevochtigingssystemen ontwikkeld waarmee eigenschappen van elke omvang efficiënte en consistente hydratatie en comfortregeling kunnen worden ingevoerd. 

Zimmerman zegt dat bijna iedereen - en elk gebouw - kan profiteren van Condair. Hij legt uit: "Als je terugdenkt aan de geschiedenis, leefde de mensheid duizenden jaren in ruimtes met een open architectuur. Er was een natuurlijke luchtuitwisseling en dus ook een goede natuurlijke luchtvochtigheid. En toen, ongeveer driehonderd jaar geleden met de Industriële revolutie, we begonnen onze tijd meer en meer binnenshuis door te brengen. En nu brengen we tachtig tot negentig procent van onze tijd binnenshuis door. Tegenwoordig hebben we strakke bouw enveloppen. Er is steeds minder luchtuitwisseling. Daarom heeft bijna elk gebouw vocht nodig ."

Kijk hierboven naar het interview

Meer actueel nieuws: