Condair luchtbevochtiging voor het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum in Marknesse.

Het Koninklijk Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) is een mondiaal opererend onderzoekscentrum dat lucht- en ruimtevaart duurzamer, veiliger, efficiënter en effectiever maakt. Ter ere van het 100-jarige bestaan is door Zijne Majesteit Koning Willem Alexander het predicaat Koninklijk aan NLR toegekend.

In de provincie Flevoland doet NLR onderzoek naar optimalisatie van producten en processen voor de industrie. Daarvoor zijn er speciale ruimten ingericht op de NLR-locatie in Marknesse, zoals voor de zogeheten ‘Vibration & Shake test faciliteit’, die voorzien zijn van Condair luchtbevochtiging. NLR gebruikt deze ruimten om toepassingen voor de lucht- en ruimtevaart te testen. In de middelste ruimte is zelfs een ‘cleanroom’ aanwezig om aan strenge criteria voor ruimtevaarttesten te voldoen. De condities van deze ruimten moeten altijd op het juiste peil blijven, waardoor het noodzakelijk is de luchtbevochtiging te reguleren.

NLR is bij Condair B.V. terecht gekomen via Wouda Installatietechniek B.V.. Deze had een positieve ervaring met Condair producten. Voor NLR Marknesse een goede reden om voor hun bijzondere omgevingen te kiezen voor dezelfde partij. Dat heeft goed uitgepakt.

“Bij de planning van de luchtbevochtiging installatie is er goed mee- en nagedacht door Condair, wat ons het gevoel gaf dat Condair verstand van zaken heeft”, aldus een medewerker van NLR Marknesse. “Alles was duidelijk en gesprekken zijn plezierig verlopen”. Condair denkt altijd graag met u mee, onze kennis en ervaring zorgt ervoor dat u altijd de juiste oplossing voor uw project krijgt.

Bij deze installatie is er gekozen voor de Condair EL. De Condair EL onderscheidt zich door het gebruiksgemak, goede prijsstelling en het intelligente stoomcilinderconcept dat afhankelijk van de waterkwaliteit de regeling optimaal aanpast. Onnodig spoelwaterverlies wordt hierdoor voorkomen. Ook heeft de Condair EL de kleinste behuizing in zijn klasse, die installatie gemakkelijker maakt. In de kunststof stoomcilinder komen de aanwezige mineralen (kalkresten) samen. Wanneer de kunststof cilinder vol is kan deze eenvoudig worden verwijderd en daarna vervangen door de nieuwe cilinder. Het onderhoud is dan ook een fluitje van een cent.

“Je merkt ook dat de lucht aangenamer is in de ruimten met luchtbevochtiging” aldus de NLR-medewerker. Niet alleen de systemen profiteren van de luchtbevochtiging, maar ook werknemers zullen een prettigere werkomgeving ervaren met luchtbevochtiging van Condair. Wist u dat de juiste luchtbevochtiging de gezondheid ten goede komt?

Condair is enorm trots dat wij deze bijzondere organisatie onze klant mogen noemen en ons steentje kunnen bijdragen aan de state-of-the-art faciliteiten van NLR Marknesse. Dit bewijst eens te meer dat Condair luchtbevochtigings producten in verscheidene omgevingen het verschil kunnen maken.

Meer informatie NLR: http://www.nlr.nl

Meer informatie over Condair EL luchtbevochtiging?
Relevante informatie:


Ander nieuws: