Condair Optisorp - Stoomverdeelsysteem

Het OptiSorp stoomverdeelsysteem verkort de inbouw/verdampingsafstand van de stoom die in een kanaal of luchtbehandelingsunit vrijkomt.

Dit voorkomt dat de stoom in contact komt met de onderdelen of hoeken in de AHU en waarborgt een betrouwbare en hygiënische stoomluchtbevochtiging.

Kleine, gepatenteerde, uitblaasopeningen in het verdeelsysteem trekken de stoom vanuit het midden van de stoompijp waar de lucht het heetst en droogst is. Dit zorgt ervoor dat de stoom in de AHU wordt geleid zonder “spugen” zoals kan ontstaan wanneer condensvorming optreedt rond het buitenoppervlak van de koelleiding.

Een uniforme verdeling van de uitblaasopeningen over het volledige verdeelsysteem waarborgt een gelijkmatige afgifte van stoom over de luchtstroom en verkort de verdampingsafstand in vergelijking met standaard stoompijpen. De OptiSorp is gemaakt van robuust RVS voor een lange operationele levensduur.


Zeer korte bevochtigingsafstanden door ideale stoomverdeling

Condair OptiSorp stoomverdeelsysteem

Nozzles halen de stoom uit het midden van de verdeelpijp waar de stoom heet en condensaatvrij beschikbaar is. Op deze manier wordt gewaarborgd dat de luchtkanalen achter het verdeelsysteem droog blijven.

OptiSorp-systemen worden individueel berekend en aan de aanwezige kast- of kanaalafmetingen aangepast. De systemen worden in de fabriek voorgemonteerd en klaar om aan te sluiten op de montagelocatie afgeleverd. Daar kunnen de verdeelsystemen snel en met minimale inspanning worden geïnstalleerd.


Optimale stoomverdeling

De constructieve vormgeving van het verdeelsysteem zorgt voor een exacte en homogene stoomafgifte over het volledige oppervlak. Via het afgifteoppervlak optredende vochtophoping wordt daardoor effectief voorkomen. De ingebrachte stoom wordt vlot en gelijkmatig door de luchtstroom opgenomen.

Betrouwbaar en duurzaam

De nozzles zijn gemaakt van stevig roestvast staal. Ze zijn betrouwbaar, duurzaam en zijn bestand tegen veroudering zonder gevaar voor lekkage. Alle verbindingen blijven ook na lang gebruik duurzaam dicht en in perfecte staat.


Voordelen Condair OptiSorp Stoomverdeelsysteem:

  • Tot vier maal kortere verdampingsafstand dan standaard stoompijpen
  • Gepatenteerde inwendige uitblaasopeningen garanderen afgifte van droge stoom
  • Uniforme stoomdistributie voor een nauwkeurige beheersing van de luchtvochtigheid
  • RVS-constructie voor een lange operationele levensduur


Bekijk ook deze stoombevochtigers: