Condair SE - Stoom-naar-stoom luchtbevochtiger

De Condair SE wordt aangesloten op een stoomnetwerk en biedt via zijn warmtewisselaar geregelde steriele stoom aan voor bijvoorbeeld bevochtiging.

Stoom vanuit het stoomnet stroomt door de roestvaststalen warmtewisselaar en brengt energie over naar het schone water aan de andere zijde van de warmtewisselaar. Vervolgens wordt er schone, steriele stoom geproduceerd. De luchtbevochtiger Condair SE is verkrijgbaar in diverse capaciteiten, modellen variërend van 23 tot 477 kg/h.

Het is ideaal voor gebruik in gebouwen met een stoominstallaties zoals bij ziekenhuizen, industrie, laboratoria of grote instellingen. De warmtewisselaar is ontworpen met ruime platte oppervlakken waardoor het onderhoud eenvoudig uit te voeren is.

Voor locaties waar geen ruimte inpandig beschikbaar is, zijn weersbestendige uitvoeringen beschikbaar zodat deze ook buiten op een dak geplaatst kunnen worden.


Luchtbevochtigers ontworpen om betrouwbare vochtigheid te leveren van stoomketels in faciliteiten.

Condair SE stoom naar stoom bevochtiger

Productie- en industriële processen worden ook rechtstreeks beïnvloed door het binnenmilieu. Net als mensen werken machines beter in een gunstige omgeving. Alle apparatuur en processen reageren op verschillende manieren op temperatuur- en vochtigheidsschommelingen. Voor maximale prestaties zijn betrouwbare temperatuur en vochtigheid essentieel.

In ziekenhuizen, universiteiten, musea, galerieën en andere faciliteiten is stoombevochtiging in boilers een beproefde manier om een betrouwbare vochtigheidsregeling te bereiken.


Hygiënisch en schoon

De stoom-naar-stoom warmtewisselaar luchtbevochtigers uit de Condair SE-serie gebruiken stoom uit de centrale faciliteit als energiebron om drinkbaar, omgekeerde osmose of gedeïoniseerd water te koken.  Het resultaat is schone, hygiënische bevochtigingsstoom, volledig vrij van ketelchemicaliën en amines.

Ketelstoom als energiebron

Condair SE-Series stoomwisselaarbevochtigers genereren schone, atmosferische stoom door gebruik te maken van ketelstoom als energiebron. Ketelstoom passeert hoogwaardige roestvrijstalen 316 warmtewisselaars, waardoor vers water in stoom wordt omgezet. Deze techniek voorkomt dat chemische ketelbehandelingen in de luchttoevoer van het gebouw terechtkomen.


Voordelen Condair SE Stoom-naar-stoom luchtbevochtiger:

  • Economische stoombevochtiging met behulp van een bestaande stoomketel
  • Uitgangen tot 477 kg/h
  • Geschikt voor gedemineraliseerd of leidingwater
  • Geïsoleerde watertank voor een efficiënte werking
  • Volledig modulerend tot 25% van de volledige capaciteit


Bekijk ook deze stoombevochtigers: