Tot 30% minder gewichtsverlies van groente en fruit bij Samkaup supermarkt door luchtbevochtiging

Samkaup supermarkten in IJsland hebben erg positieve klantervaringen met hun 11 Condair luchtbevochtiging systemen. Ook brengen ze het gewichtsverlies van groente en fruit met 30% terug.

De luchtbevochtigingsoplossing dat Condair heeft geboden is een groot succes bij Samkaup. Na een testperiode in een van hun winkels hebben ze nog 10 systemen gekocht en zullen ze minstens één nieuw systeem per jaar kopen. 

Het Condair luchtbevochtigingssysteem verlengt de houdbaarheid van groente en fruit. Samkaup ervaart 30% minder gewichtsverlies van groente en fruit in het bevochtigde gebied en dit is een grote winst voor het bedrijf. 

Gunnar Egill Sigurðsson, supermarktmanager: "We hebben een testsysteem gekocht voor onze winkel in Reykjavik in 2010 en kwamen erachter dat, dankzij luchtbevochtiging, het gewichtsverlies van groente en fruit met 30% is gedaald."

Naast de economische winst, voelen de bezoekers van de winkel dat extra moeite is gedaan om versheid in de winkel te waarborgen. Andere voordelen zijn dat de producten langer vers blijven en er is minder behoefte aan andere vormen van airconditioning en koeling.

Condair heeft de ML Solo geïnstalleerd samen met een waterbehandeling. De ML Solo is zeer stil en verbruikt weinig energie. Het bevochtigt direct in de ruimte. 

Terug naar het nieuwsoverzicht 

Ander nieuws