Gezond binnenklimaat met innovatieve directe ruimtebevochtiging

Directe ruimtebevochtiging voor kantoortoepassingen

Een optimale luchtvochtigheid in kantoorgebouwen is vandaag de dag meer dan alleen maar een feel-good factor. Het heeft een direct effect op het prestatievermogen en de gezondheid van de werknemers. Energie-efficiënte bouwmethoden en de ruimte-optimalisering zijn de veroorzakers van droge lucht met als gevolg een onprettig binnenklimaat en een ideale omgeving voor ziekteverwekkers op kantoor. Een derde van de kantoormedewerkers heeft vaak of voortdurend last van droge lucht en griepvirussen waren welig rond. “Te droog” is net zo erg als “te vochtig” of zelfs erger.

Gezond binnenklimaat

Bij droge lucht tussen de 20-35% is het risico op besmetting met een influenza A-virus ongeveer drie keer zo hoog als bij een gezond vochtgehalte van 50%.
Gezonde lucht tussen de 40-60% helpt om ziekteverzuim te voorkomen en de productiviteit van medewerkers te verhogen. Zo betalen directe-luchtbevochtigingssystemen zich al in een korte tijd terug en zullen opdrachtgevers en medewerkers u dankbaar zijn.

DRAABE luchtbevochtigers

Condair heeft verschillende DRAABE directe-ruimteluchtbevochtigers beschikbaar, deze onderscheiden zich door: zeer lage energiekosten, flexibele montage-opties en speciaal ontworpen microfijne vernevelaars voor kantoortoepassingen! De mogelijkheid om bevochtiging achteraf in bestaande gebouwen te installeren, is het doorslaggevende voordeel van DRAABE producten ten opzichte van indirecte bevochtiging in de luchtbehandelingssystemen. Bovendien maakt de zoneregeling het mogelijk ruimtes individueel te regelen wat het gevoel van behaaglijkheid nog verder vergroot.

Hygiëne en veiligheid

Het full-service onderhouds- en verhuurconcept biedt facility managers, operators en gebruikers van gebouwen maximale veiligheid: de bevochtiging is hiermee gegarandeerd en gecertificeerd betrouwbaar, 100% hygiënisch en zeer effectief.

Green building en energiezuinig

Door optimaal gebruik te maken van aanwezige ruimtewarmte is dit adiabatisch bevochtigingssysteem de zuinigste in zijn soort. Tevens zorgt dit voor stofreductie en verkoelende werking hetgeen vermindering van energiegebruik in koelinstallaties bevordert.

Terug naar het nieuwsoverzicht 


Image

Ander nieuws: