Condair RS luchtbevochtiging in Oogcentrum Noordholland, Heerhugowaard

Oogcentrum voorkant

In het Noord-Hollandse Heerhugowaard staat het nieuw ontwikkelde Oogcentrum Noordholland. Een duurzaam en energieneutraal pand, die er van binnen en van buiten met de hoogwaardige materialen geweldig uit ziet. Op meerdere vlakken een feest voor het oog!

Ervaringsgevoel hoog op de lijst

Het centrum heeft de focus gehad op het ervaringsgevoel voor de patiënten en bezoekers. Afgeronde vormen, hoogwaardige afwerking en binnentuin om de ervaring compleet te maken. Aan alles is gedacht om de sfeer op een hoog niveau te brengen zodat patiënten alles overzichtelijk kunnen vinden, maar ook tot rust komen.

Bij de planning en van het interieur is gedacht aan de eventuele beperkingen van de patiënten. Dat beeld zich uit in gebruik van materiaal dat verschilt in textuur, akoestiek en kleur. Op intuïtieve wijze kunnen bezoekers zich door het pand begeven.

Oogcentrum interieur

Innovatief en duurzaam

Het Oogcentrum Noordholland is voorzien van de laatste techniek in duurzaamheid. Zo is dit ook doorgevoerd in de klimaatinstallaties die in het centrum zijn toegepast. In de verblijfsruimten is er mechanische ventilatie aanwezig gecombineerd met inductie-eenheden welke voor verwarming en koeling voorzien. De verkeers- en wachtruimten is er vloerverwarming en koeling aanwezig. Dit wordt aangestuurd door één apparaat.

In operatiekamers wordt indien nodig de ventilatielucht ontvochtigd in de individuele luchtnabehandelingskasten doordat de warmtepompen water koelen tot een temperatuur van 6°C. Wanneer het comfortdoeleinden betreft wordt het water gekoeld tot 12°C. Warmte wordt geleverd met een temperatuur van 35°C.

Andere duurzame technieken, zoals: slimme LED verlichting, uitstekende isolatie, optimale glas/gevel verhouding en PV panelen voorziening leveren een bijdrage aan de duurzaamheid van het gebouw.

Condair Luchtbevochtiging

Schermer Installatietechniek B.V. heeft in samenwerking met  Condair B.V.  het pand voorzien van luchtbevochtiging. Hiervoor is gekozen voor de Condair RS. Deze elektrische weerstand-element stoombevochtiger is voorzien van de nieuwste communicatie standaarden en touchscreen bedieningsdisplay voor eenvoudige bediening. De bevochtiger Condair RS biedt de hoogst mogelijke regelnauwkeurigheid, waardoor hij zelfs toepasbaar is in de meest kritische luchtvochtigheidstoepassingen.

Het CondairPure Mini omgekeerd osmose systeem zorgt ervoor dat voor deze RS installatie het onderhoud aanzienlijk wordt verminderd. Lage onderhoudskosten en lange levensduur zorgen ervoor dat dit Condair systeem perfect past in het duurzame aspect van de installaties in het Oogcentrum.

Condair RS

Samenwerkingspartners

Over Schermer Installatietechniek B.V.

Met Schermer Installatietechniek kiest u voor een betrokken partner bij uw bouw- of renovatieproject. Vanaf het eerste contact denken we met u mee. Hierbij leggen we graag duurzame keuzes voor, die in de toekomst een flinke besparing op onderhoud en beheer opleveren. Bij de uitvoering bieden we hoogstaande installatiekwaliteit binnen een scherp financieel kader. Met ons team van vaste medewerkers en samenwerkende partners, houden we de verschillende specialismen in eigen hand.

Neem contact op voor uw project!

Klik hier


Condair nieuws: