Pand ACV Ede

Condair Draabe NanoFog directe ruimte bevochtiging voor ACV Ede

ACV is in 1999 ontstaan toen de activiteiten van de gemeenten Ede en Wageningen samengevoegd werden tot één organisatie (Afvalcombinatie De Vallei). Later zijn ook de gemeenten Renkum, Veenendaal en Renswoude toegevoegd. ACV werkt zelfstandig op het gebied van afvalinzameling, straat- en rioolreiniging, beheer openbare ruimte en gladheid- en plaagdierenbestrijding. In 2003 zijn de hoofdactiviteiten ondergebracht in het pand aan de Neonstraat in Ede, daarnaast zijn er enkele kleinere locaties.


Aanleiding voor luchtbevochtiging

Binnen het kantoor van ACV in Ede hadden medewerkers last van stank en hoofdpijn. Na pogingen om de problemen met het binnenklimaat op te lossen, zoals filters wisselen van het luchtbehandeling systeem, werden deze klachten niet minder. Naast de aanhoudende klachten viel na verloop van tijd het mos van de prachtige groene mos wand op de grond. Dit was een signaal dat er meer aan de hand moest zijn. Na onderzoek naar de oorzaak kwam Dhr. Van de Velde, Manager Facilitair, Inkoop en Techniek bij ACV-groep tot de conclusie: "de lucht moet te droog zijn".

Omdat luchtbevochtiging voor ACV een nieuw systeem was en een flinke investering zou vergen werd er gezocht naar een betrouwbare partij welke een duurzaam systeem kon leveren. Daarbij kwam Condair snel in beeld als leverancier, vanwege de naam en kennis van zaken in luchtbevochtigingsinstallaties. Het bezoek van onze accountmanager Henk Hamer bracht ook de benodigde informatie over de mogelijkheden van de Condair luchtbevochtiging voor het oplossen van de klimaatproblemen binnen ACV. Het advies was dan ook een direct ruimte bevochtiging toe te passen.

“Achteraf bleek dat medewerkers ook klachten van droge ogen hadden, welke nu tot een minimum beperkt wordt door het nieuwe luchtbevochtigingssysteem” 

Moswand NanoFog

Zelfs de mos wand heeft baat bij een optimale relatieve vochtigheid

Condair Draabe NanoFog Wand

In de hallen zijn de NanoFog units strategisch geplaatst voor een optimaal bereik


Condair NanoFog in de kantoren

De NanoFog bevochtiging binnen de kantoor ruimte

Condair NanoFog, uitermate geschikt voor kantoren

Voor het kantoor is dan ook gekozen voor het Draabe NanoFog systeem. Dankzij het stille en hygiënische concept is dit systeem uitermate geschikt voor gebruik in kantoren. De microfijne verneveling zorgt ervoor dat de nevel snel wordt geabsorbeerd in de omgevingslucht.

Het full-service concept zorgt ervoor dat de hygiëne en de functionaliteit altijd is gegarandeerd. Met de aanvullende check-up service heeft u zelfs tot 10 jaar garantie op de apparatuur. Zo staat u nooit voor onverwachte (onderhouds)kosten.

De NanoFog verstuivers kunnen, mede door het kleine ontwerp, op strategische punten worden geplaatst om het optimale relatieve vochtigheid (RV) niveau te bereiken tussen de 40 en 60%.


Flexibel in aanpassingen

Na installatie zijn kleine aanpassingen nog mogelijk om de vernevelaars juist te positioneren. Dit werd ook snel opgelost door Condair nadat een verstuiver moest worden verplaatst. De klachten van de medewerkers zijn zeer sterk verminderd na de ingebruikname van het luchtbevochtigingssysteem. De hoofdpijn klachten zijn tot een minimum beperkt en de stank is verminderd. Ook klachten van droge ogen, welke niet direct werden gelinkt aan de droge lucht zijn er bijna niet meer.

“Toen het systeem uit was wegens werkzaamheden werd er dan ook gelijk aan de bel getrokken door de medewerkers om te vragen wanneer het systeem weer ingeschakeld werd”, aldus dhr. van de Velde van ACV-groep. Tekenend hier is hoe snel de klachten weer terugkomen als de relatieve vochtigheid niet op peil wordt gehouden.

Draabe pomp en aansturing

De Draabe pomp en aansturing in de technische ruimte van het pand geïnstalleerd

Samenwerkingspartners

Over ACV

ACV is de naam voor de vertrouwde afvalinzamelaar in de gemeenten Ede, Renkum, Renswoude, Veenendaal en Wageningen. ACV is in 1999 ontstaan toen de activiteiten voor de gemeenten Ede en Wageningen samengevoegd zijn in één organisatie: Afvalcombinatie De Vallei. Later werden ook Renkum (2001), Veenendaal (2008) en Renswoude (2020) toegevoegd.

Direct contact opnemen?

Klik hier!


Ander Condair nieuws: