Pand Schilte B.V.

Condair ML Princess in de productieruimte van Schilte in IJsselstein

Grondlegger ‘Nard’ Schilte nam in 1858 een timmermanswinkel met een houtdraaierij over, na al meerdere jaren als zelfstandig ondernemer te werken. In 1880 kreeg het bedrijf, welke inmiddels gerund werd door de drie zoons van ‘Nard’, een nieuwe rechtsvorm: een vennootschap onder firma. De firma Schilte is een feit geworden. Een meubelfabriek met een rijke historie van 163 jaar in de hout- en meubelindustrie en ook daarom een iconisch bedrijf in IJsselstein. Een prachtig voorbeeld van een familiebedrijf, welke gespecialiseerd is in het inrichten van kinderopvang, basisonderwijs en voortgezet onderwijs.


Verandering in luchtbevochtigingssysteem

De bestaande luchtbevochtigingsinstallatie werkte niet meer naar behoren om de werking van het hout tegen te gaan (scheuren en vervormingen). Ook medewerkers ondervingen klachten van stof bij het verwerken van houten materialen. “Vooral de hardhoutsoorten (zoals eiken en beuken) zorgen voor vervelende fijne stof bij het verwerken” aldus dhr. Bonte van Schilte. Tijd voor verandering en onderzoek naar het juiste systeem om de problemen op te lossen.

Twee bedrijven gespecialiseerd in luchtbevochtiging zijn gecontacteerd om een oplossing aan te bieden, waaronder Condair. Bij Schilte was Condair niet direct bekend voor luchtbevochtigingsinstallaties in de hout en/of meubelindustrie. Toch heeft Condair uiteindelijk Schilte mogen voorzien van een installatie. Wat heeft dan de doorslag gegeven?

“Wij wilden een oplossing voor de lange termijn. Het is een aardige investering en mede daardoor wil je een organisatie die ook service kan leveren en goed bereikbaar is. De duurzaamheid is erg belangrijk met betrekking tot de energieconsumptie.” 

De RVS watergesmeerde pomp welke gebruikt wordt bij deze installatie is daar een goed voorbeeld van. De lange levensduur en minimale onderhoud zorgen ervoor dat de operationele kosten laag kunnen blijven. Andere pompen, van bijvoorbeeld messing kwaliteit, kunnen olielekkages veroorzaken waardoor de olie in het luchtbevochtigingssysteem kan komen als de pakkingen gaan lekken. Dit heeft nadelige gevolgen voor de producten en medewerkers. De veiligheid van het systeem is daarom van essentieel belang.

Machines in de productiehal
Machines in de productiehal

Tijdens bewerkingen van de machines zorgt luchtbevochtiging ervoor dat de verspreiding van stof wordt geminimaliseerd.


De Condair ML Princes in actie

De Condair ML Princes in actie in de productie hal

Verkoelend effect en meedenken in oplossingen

In de zomer, wanneer de temperaturen oplopen in de productie hal, biedt het systeem een bijkomend verkoelend voordeel voor de machines en medewerkers.

Condair denkt ook graag mee met het oplossen van problemen. Zoals in dit geval het verhangen van de ML Princess in verband met de afzuiging in de product hal. Hierdoor wordt de capaciteit van de bevochtgingsunit optimaal benut in de ruimte.

"De communicatie met Condair is prima, met deze oplossing is er goed overlegd met de monteurs en worden dit soort zaken snel opgelost. We zijn dan ook erg blij met dit systeem."


Condair ML Princess

De capaciteit van het systeem moet natuurlijk voldoende zijn om in de grote productiehal de relatieve vochtigheid op peil te houden. De ML Princess met geïntegreerde ventilator zorgt voor een optimale spreiding van de waternevel in de ruimte. 

De Condair ML Princes in actie
Met een capaciteit tot 36 kg/h kunnen deze units grote ruimtes voorzien van een optimale luchtvochtigheid. Door het vrij hangende systeem zijn deze bevochtigers gemakkelijk in elke ruimte te plaatsen.
Condair ML

De Centrale Unit van het Condair ML systeem geïnstalleerd in de serviceruimte van het pand.

Samenwerkingspartners

Over Schilte

Schilte is een Nederlandse meubelfabriek die sinds 1858 bestaat. Een oer-Hollands familiebedrijf, gespecialiseerd in het inrichten van kinderopvang, basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Maatwerk op het gebied van projectadvisering, ontwerp, productie, levering, montage én serviceonderhoud!

Direct contact opnemen?

Klik hier!


Ander Condair nieuws: